Adatkezelési tájékoztató

Jelen adatkezelési tájékoztató a BSF Systems Kft., mint adatkezelő (továbbiakban: Adatkezelő) személyes adatokkal kapcsolatba hozható adatkezelését szabályozza. Kérjük, figyelmesen olvasd el a tájékoztatót! A tájékoztató módosításai a grinsect.com címen történő közzététellel lépnek hatályba. A BSF Systems Kft. fenntartja a jogát, hogy jelen Tájékoztatót egyoldalú döntéssel bármikor módosíthatja, így mint Adatkezelő a jelen tájékoztató módosítása esetén rendszerüzenet küldése útján vagyunk jogosultak (de nem kötelesek) az érintetteket a módosításról tájékoztatni. Amennyiben érintett vagy, a jelen tájékoztatóban és a mindenkor hatályos jogszabályokban írt módon jogosult vagy az adatkezeléssel kapcsolatos jogait gyakorolni.

Jelen tájékoztató célja, hogy minden adatkezelési tevékenységünket te is átlásd, minden egyes adatkezelésünk célja és azok eszközei, jogalapja, valamint nem utolsó sorban az ezzel kapcsolatban biztosított jogai világosan érthetők legyenek számodra is.

Irányadó jogszabályok

A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletét („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), a 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Eker. tv.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

A tájékoztató összeállításakor figyelemmel voltunk továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló ajánlására is.

Rólunk

Adatkezelő neve, elérhetőségei:

Képviselő neve, elérhetőségei:

  • Képviselő neve: Aszalai Sándor
  • Képviselő levelezési címe: 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50.
  • Képviselő e-mail címe: info@grinsect.com
  • Képviselő telefonszáma: +36 20 230 0478

A BSF Systems Kft. takarmányozási célú rovarfehérje előállítással foglalkozik, működése során a rovarok tenyésztésével kapcsolatos tartástechnológiai eszközöket, valamint különböző fehérjehordozó termékeit értékesíti partnerei számára.

További információ tevékenységünkről a www.grinsect.com weboldalon található.

Adatkezelések célja és jogalapja

Tiszteletben tartjuk weboldal és webáruház látogatóink/termékeink iránt érdeklődők magánéletének védelmét, ezért kizárólag olyan információkat gyűjtünk és kezelünk, amelyek jelen tájékoztatóban meghatározott célok szempontjából elengedhetetlenek. Az oldalunk használata és termékeink vásárlása teljesen önkéntes alapú, így az ehhez esetlegesen szükséges személyes adatok is önkéntesen kerülnek hozzánk, melyeket a céltól függően hozzájárulás, szerződés teljesítése, vagy jogszabályi kötelezettség teljesítése jogalapokon kezelünk.

Meghatározó adatkezelések – azaz milyen adatokat gyűjtünk, és miért?

Kapcsolatfelvétel: https://grinsect.com/kapcsolat/

Kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltése során kérdéseket tehetsz fel nekünk termékeinkről, programjainkról, szolgáltatásainkról, megkereshetsz minket együttműködési szándékoddal, bármely egyéb kérdéseddel, valamint sajtómegkereséseket is küldhetsz ide. Kérjük, hogy ebben a fázisban ne közölj velünk semmilyen olyan személyes adatot, amelyre ebben a fázisban nincs feltétlenül szükség. A kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése során a következő adatokat kérjük és kezeljük tőled kötelező jelleggel: vezetéknév, keresztnév, email cím, annak a ténye, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára, valamint opcionálisan megadhatod telefonszámodat, és ha van, a cég nevét, ahonnan keresel minket. Mivel termékeink értékesítésében vagyunk érdekeltek, adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges jövőbeli szerződéskötés előkészítése/teljesítése érdekében osztod meg velünk. Az adatok megadása önkéntes. Adataidat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év.

Egyedi ajánlatkérés: https://grinsect.com/egyedi-ajanlatkeres/

Egyedi ajánlatkérő űrlapunk kitöltése során lehetőséged nyílik arra, hogy a webáruházban feltűntetett maximális rendelésen felül egyedi megrendelési, ajánlatkérési szándékodat jelezd nekünk. Kérjük, hogy ebben a fázisban ne közölj velünk semmilyen olyan személyes adatot, amelyre ebben a fázisban nincs szükség. Egyedi ajánlatkérés során a következő adatokat kérjük és kezeljük: ajánlatkérő neve, cégnév, email cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím (ennek pontos megadása a pontos szállítási díj kalkulációhoz kiemelten fontos), annak a ténye, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára. Mivel termékeink értékesítésében vagyunk érdekeltek, adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges jövőbeli szerződéskötés előkészítése/teljesítése érdekében osztod meg velünk. Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem kapunk elég információt a válaszadásra, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni kérésedet, vagy nem tudunk ajánlatot adni. Adataidat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év.

Alapanyag beszállító partner jelentkezés: https://grinsect.com/szerves-mellektermekek/

Alapanyag beszállító partnereknek szóló űrlapunk kitöltésével további információt kérhetsz a lehetséges együttműködési pontokról, vagy jelentkezéseddel egyszerűen jelezheted számunkra az együttműködési szándékodat. Kérjük, hogy ebben a fázisban ne közölj velünk semmilyen olyan személyes adatot, amelyre ebben a fázisban feltétlenül nincs szükség. Alapanyag beszállítóknak szóló űrlapunkon a következő adatokat kérjük és kezeljük tőled kötelező jelleggel: cégnév, vezetéknév, keresztnév, email cím, telefonszám, annak a ténye, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára. Mivel termékeink értékesítésében vagyunk érdekeltek, adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges jövőbeli szerződéskötés előkészítése/teljesítése érdekében osztod meg velünk. Az adatok megadása önkéntes, amennyiben nem kapunk elég információt a válaszadásra, előfordulhat, hogy nem tudunk válaszolni felmerülő kérdéseidre, vagy nem tudunk együttműködni. Adataidat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év.

Viszonteladói jelentkezés: https://grinsect.com/viszonteladok-kereskedok/

Viszonteladói jelentkezési lapunk kitöltésével jelezheted számunkra, hogy szeretnél velünk szerződéses partneri viszonyba lépni, és a jövőben értékesítenéd a viszonteladásra szánt termékeink valamelyikét. Kérjük, hogy ebben a fázisban ne közölj velünk semmilyen olyan személyes adatot, amelyre ebben a fázisban feltétlenül nincs szükség. Alapanyag beszállítóknak szóló űrlapunkon a következő adatokat kérjük és kezeljük tőled kötelező jelleggel:

  1. Boltra vonatkozó adatok, mint: Üzlet/Bolt neve, jellege, címe, weboldala, közösségi média linkje
  2. Vállalkozásod adatai: Cégnév, székhely, adószám, cégjegyzékszám, kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe
  3. Annak a ténye, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára

Mivel termékeink értékesítésében vagyunk érdekeltek, adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges jövőbeli szerződéskötés előkészítése/teljesítése érdekében osztod meg velünk. Az adatok megadása önkéntes. Adataidat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év.

Kiszervezett nevelőtelepi modell érdeklődés: https://grinsect.com/technologiai-beruhazasok/

A kiszervezett nevelőtelep modellel kapcsolatos űrlapunk kitöltésével jelezheted nekünk, hogy a modellel és a programmal kapcsolatosan folyamatos friss híreket és tájékoztatást igényelsz, felteheted további információra irányuló kérdéseidet, egyeztethetsz velünk a lehetséges együttműködési pontokról, vagy akár konkrét érdeklődőként jelentkezésével jelezheted résztvevő szándékodat. Kérjük, hogy ebben a fázisban ne közölj velünk semmilyen olyan személyes adatot, amelyre ebben a fázisban nincs szükség. Partnerprogram érdeklődés során a következő adatokat kérjük és kezeljük: cégnév, kapcsolattartó vezeték- és keresztneve, email cím, telefonszám, annak a ténye, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára. Mivel termékeink értékesítésében vagyunk érdekeltek, adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges jövőbeli szerződéskötés előkészítése/teljesítése érdekében osztod meg velünk. Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem kapunk elég információt a válaszadásra, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni kérésedet, vagy nem tudunk ajánlatot adni. Adataidat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év.

Karrier jelentkezés https://grinsect.com/karrier/ugyfelkapcsolati-es-ertekesitesi-menedzser/

A Grinsect meghirdetett pozícióira karrier oldalunkon közvetlenül beadhatod a jelentkezésedet a számodra szimpatikus pozíció valamelyikére. Jelentkezés során a következő adatokat kérjük és kezeljük: Jelentkező neve, email címe, telefonszáma, bérigénye, fényképes önéletrajza, motivációs levele, annak a ténye, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára. Adatkezelés jogalapja HR adatbázisunkba történő jelentkezés esetén a te előzetes és önkéntes hozzájárulásod. Amennyiben nem megfelelő adatokkal, hiányosan töltöd ki jelentkezésedet, előfordulhat, hogy nem tudjuk érvényesnek tekinteni jelentkezésedet. Adataidat különböző ideig tárolhatjuk:

  1. amennyiben nem téged választunk ki a betölteni kívánt pozícióra, vagy a kiválasztási folyamatban úgy döntesz, visszavonod jelentkezésed, úgy adataidat haladéktalanul töröljük.
  2. negatív elbírálás esetén történő tájékoztatás alkalmával kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy jelentkezési anyagodat további 24 hónapig tároljuk azzal a céllal, hogy megfelelő pozíció megüresedése esetén értesítsünk álláslehetőségeinkről, úgy adataidat visszavonásig kezeljük, de legkésőbb 24 hónap elteltével töröljük.
  3. amennyiben kiválasztásra kerülsz adott pozíció kapcsán, úgy a továbbiakban a munkavállalóink adatainak kezelésére vonatkozó szabályok vonatkoznak rád, mely szabályokat a munkaszerződés 3-as számú melléklete tartalmaz.

Hírlevél feliratkozás

Társaságunk rendszeresen küld hírlevelet azoknak, akik érdeklődnek a Grinsect, annak termékkínálata, újdonságok, hírek és rovarfehérjével kapcsolatos egyéb témák iránt. Leveleinkben feliratkozóink olvashatnak friss tanulmányokat, elsőként értesülhetnek az új termékekről, és a Grinsect legújabb terveiről, eredményeiről, sikereiről, beszámolókat olvashatnak partnerprogramjainkról, értesülhetnek partnereink számukra érdekes híreiről.

Hírlevélre feliratkozás során gyűjtjük a felhasználók vezeték- és keresztnevét, email címét, annak a tényét, hogy a Felhasználó hozzájárult-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számára. Az adatgyűjtés jogalapja a Felhasználók hozzájárulása. Az adatok megadása teljesen önkéntes, amennyiben nem járulsz hozzá, úgy nem tudjuk hírlevelünket eljuttatni hozzád. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz egy gombnyomással, mely gombot minden levelünk alján, az erre mutató linkre kattintva tehetsz meg. Adataidat ekkor töröljük, és nem küldünk neked további hírlevelet. Adataid mindaddig kezeljük, amíg nem iratkozol le a hírlevélről. Személyes adatai törlését az online leiratkozáson túl kérheted postai úton a 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50. címen, valamint emailben az info@grinsect.com címen is.

Regisztráció

Webáruházunkban a grinsect.com oldalon lehetőséged nyílik egyéni felhasználói fiók létrehozására is, mely eszköze, de nem kizárólagos feltétele lehet a webáruházunkban történő vásárlásnak. A regisztrációs folyamat teljesítésével közvetlen és bizalmas kapcsolatot hozol létre a BSF Systems Kft.-vel. A regisztrációhoz kötelező jelleggel a vezeték- és keresztneved, email címed és egyedi jelszavad kell megadnod, opcionálisan megadhatod továbbá telefonszámod is, emellett kezeljük annak a ténye, hogy hozzájárultál-e ahhoz, hogy a Grinsect marketing tartalmú üzeneteket küldjön számodra. Az adatgyűjtés jogalapja a hozzájárulásod, az adatok megadása pedig teljesen önkéntes alapon működik. A regisztráció során megadott adatokat kizárólag a regisztráció céljából használjuk fel.

Vásárlás

A BSF Systems Kft. grinsect.com weboldalán webáruházat működtet, ahol megvásárolhatod a társaság által eladásra kínált termékeket. Váráslás során kezelt adatok: megrendelő adatai – vezetéknév, keresztnév, email cím, telefonszám, szállítással kapcsolatos adatok – ország, régió, irányítószám, város, utca, házszám, fizetési forma, valamint számlázással kapcsolatos adatok – név/cégnév, adószám, számlázási cím). Megrendelő adatait, illetve szállítással kapcsolatos adatokat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év. A számlázással kapcsolatos személyes adatait a kötelező jogszabályi előírásokat betartva lezárt üzleti év + 8 évig őrizzük, ezen személyes adatok megadása kötelező.

Közösségi oldalak, egyéb adatkezelések

Közösségi oldalakon, mint Facebook, Instagram, Linkedin és Youtube is tartjuk veled a kapcsolatot, így az ott regisztrált neved, illetve nyilvános felhasználói fiókodat látjuk. Ekkor az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési vagy módosítási lehetőségeire a közösségi oldalak szabályzata vonatkozik. Hatósági megkeresésre, jogszabályi felhatalmazás alapján más szervek megkeresése esetén kötelesek vagyunk a tájékoztatás megadására, adatok közlésére, átadására. Ekkor kizárólag a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges adatokat bocsátjuk rendelkezésre.

Remarketing és konverziókövető megoldások

Az általad megadott adatok mellett a BSF Systems Kft. automatikus adatgyűjtő eszközökkel (cookie-kkal) adatokat gyűjthet a grinsect.com webhelyeinek, webes alapú alkalmazásainak használata közben, melyekről bővebb információt társaságunk Cookie tájékoztatójában találsz.

Társaságunk PPC alapú online marketing kampányokat futtat, valamint remarketing tevékenységet folytat, melynek segítségével kapcsolatot létesít azokkal a látogatókkal, felhasználókkal, akik korábban kapcsolatba léptek a webhelyünkkel, webáruházunkkal. A tevékenység célja a márkaismertség növelése, konverzió (például Barionnal történő vásárlás) végrehajtására emlékeztetés online – Facebook, Google - célzott hirdetések formájában. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod, melyet a weboldalra történő látogatáskor tudsz megadni vagy megtagadni. Az adatok megadása önkéntes, ha nem járulsz hozzá, hogy online marketing tevékenységünk során kapcsolatba lépjünk veled, nem fogsz találkozni ilyen célú hirdetésekkel. Társaságunk az adatokat hozzájárulásod visszavonásáig kezeli.

Ki kapja meg az adataidat?

A személyes adataidat a BSF Systems Kft, munkatársai, valamint a BSF Systems Kft-vel szerződésben álló adatfeldolgozók kezelhetik. Adataidat mind munkatársaink, mind adatfeldolgozóink és az ő közvetlen munkatársai kizárólag az adatkezelés céljának eléréséhez szükséges mértékben és a jogalap biztosította ideig kezelhetik.

Az adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag a velünk kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni. Ellenőrizzük az adatfeldolgozóink munkáját, adatfeldolgozóink további adatfeldolgozót csak hozzájárulásunkkal jogosultak igénybe venni.

A BSF Systems Kft., mint Adatkezelő által igénybe vett adatfeldolgozók:

  • Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) -statisztikai szolgáltatások, hirdetésmegjelenítés
  • Meta Platforms Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland) – statisztikai szolgáltatások, hirdetésmegjelenítés
  • LinkedIn Inc. (Gardner House, 2 Wilton Pl, Dublin 2, Ireland) – statisztikai szolgáltatások, hirdetésmegjelenítés
  • Novaliann Tanácsadó Kft. (6723 Szeged, Bárka utca 3. 3. 8.) – digitális kampánymenedzsment
  • Billingo Technologies Zrt. (1133 Budapest, Árbóc utca 6. I. emelet) – számlakibocsátó rendszer
  • R&R Services and More Kft. (6793 Forráskút, Átokháza dűlő 277.) – könyvelés
  • Aut O’Mattic A8C Ireland Ltd. (25 Herbert Pl, Dublin, D02 AY86, Írország) – weboldal és webáruház bérlés
  • Promesa Marketing Kft. (1133 Budapest, Gogol utca 13) – webshop tárhely
  • HubSpot Ireland Limited (662880, Two Dockland Central, Guild Street Dublin 1, Írország) – ügyféladatbázis nyilvántartás
  • Mailchimp/ The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA) – hírlevél küldő rendszer
  • Microsoft Ireland Operations Limited (One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Írország) OneDrive felhőtárhely szolgáltatás – jelöltek pályázati anyagainak tárolása

Adattovábbítási nyilatkozat

Jelen tájékoztatóval tudomásul veszed, hogy webáruházunkban lehetőséged nyílik online bankkártyás tranzakciók lebonyolítására. A webshop vásárlás, mint adatkezelési cél megvalósulásával összefüggésben az online lebonyolított vásárlásokkal kapcsolatos adatok a Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.) bankkártya elfogadói hálózatán keresztül, a tranzakció pénzügyi lebonyolítása, a tranzakció biztonság és a tranzakciók nyomon követése céljából kerülnek továbbításra. Az alábbi adatok kerülnek továbbításra: vezetéknév, keresztnév szállítási cím, számlázási cím, telefonszám, e-mail cím, fizetéssel kapcsolatos adatok.

A webáruházban leadott megrendelések kézbesítése, házhozszállítása csomagküldő-, futárszolgálattal történik, így a termék kiszállítása céljából a megrendelő (te) következő adatait továbbítjuk a kézbesítő szolgálat – Magyar Posta Zrt., GLS Hungary Kft, XXL FUTÁR – részére: teljes név, szállítási cím, e-mail cím, telefonszám, számlázási adatok, utánvét esetén tranzakciós adatok.

Amennyiben nem járul hozzá, hogy az adatai a rendszerben ilyen módon tárolásra kerüljenek, kérjük, hogy az info@grinsect.com email címen lépjen kapcsolatba Társaságunkkal.

Az Érintett, azaz az te jogaid

Mint Érintett, tájékoztatást kérhetsz személyes adataid kezeléséről, valamint kérheted személyes adataidnak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését bármelyik elérhetőségünkön.

Kérésedre tájékoztatást adunk az általunk kezelt adataidról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Kötelesek vagyunk a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 1 hónapon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást. Kötelesek vagyunk továbbá a valóságnak nem felelő személyes adatot helyesbíteni. A személyes adatot töröljük, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adatvédelmi felügyelet elrendelte.

A helyesbítésről és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesítjük, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbítottuk. Az értesítést mellőzzük, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az Érintett, azaz te tiltakozhatsz személyes adataid kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő jogának érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Mint Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást kötelesek vagyunk a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetjük, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Panasztételi lehetőség

Amennyiben azt tapasztaltad, hogy valamely jogodat megsértettük, kérjük, hogy lépj velünk kapcsolatba az info@grinsect.com email címen, vagy postai úton a 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50. címen. Megkeresésedre haladéktalanul kivizsgáljuk az esetet. Jogorvoslati lehetőségre továbbá a vállalat mindenkori székhelye szerinti illetékes bíróságnál van lehetőséged.

Panasztételi joggal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok

  • kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
  • gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
  • az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
  • pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
  • tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
  • kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

Adatkezeléseink jogalapja

A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű, amennyiben legalább az alábbiak egyike teljesül:

  • az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;
  • az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;
  • az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges;

 

Hódmezővásárhely, 2022. 09. 07.