Agtech esemeny

11.24-én a NAK TechLab által megrendezésre került az Agtech Summit 2021, agrárdigitalizációval foglalkozó esemény, amelyen Aszalai Sándor, ügyvezetőnk is az előadók sorát színesítette Fenntartható Mezőgazdaság témakörben, illetve egy az „Állami és piaci szerepvállalás az agrárdigitalizációban” témájú kerekasztal beszélgetés moderátoraként is találkozhattatok vele.

Az eseményen bemutatásra kerültek a legújabb agrárinnovációk, illetve hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, a legfontosabb piaci szereplők és agrártechnológiai startupok tartottak előadásokat. Aszalai Sándor a Grinsect képviseletben a Startup, technológia szekcióban ismertette a jövő fehérjeellátásában kulcsszerepet játszó rovartenyésztést, mint a fenntartható mezőgazdasági megoldást.

Agtech esemeny
Agtech esemeny

Nem tudtál részt venni az eseményen?

Rövid cikkünkben összegyűjtöttük az előadás legmeghatározóbb pillanatait és üzeneteit!
Grinsect előadás

Az előadás korunk egyik legfontosabb globális problémájára, a kialakulóban lévő fehérjeválságra, illetve a rovartenyésztésre, mint alternatív megoldásra hívta fel a figyelmet: a haszonállatok takarmányozásában használt fehérjeforrások rendelkezésre állása bizonytalan, miközben az árak folyamatosan emelkednek, ezért felértékelődik az olyan fenntartható alapanyagok szerepe, mint a rovarfehérje.

A résztvevők megismerkedhettek a precíziós körülmények között végzett intenzív rovartenyésztés folyamatával, mely során a katonalégy lárváinkat melléktermékeken neveljük és környezetbarát, 100%-ban természetes takarmány alapanyagot készítünk belőlük.

Grinsect előadás

Mivel a vadállatok diétájának szerves részét rovarok alkotják, ezért természetes, hogy a haszon- és társállatok számára is tökéletes tápanyagforrásként szolgálnak.

A rendezvény iránti nagy érdeklődés is megmutatta, hogy egyre többen nyitottak az olyan fenntartható megoldások felé, mint a rovartenyésztés, mellyel megreformálhatjuk a takarmányozást és segíthetünk biztosítani a jövő fehérjeellátását!

Grinsect előadás

Ha lemaradtál az eseményről, vagy ott voltál, de nem tudtad szóban feltenni kérdéseidet, semmi gond. Írj nekünk, szívesen tájékoztatunk, és megválaszoljuk a rovarliszttel kapcsolatos kérdéseidet!