Innováció: a jövő takarmányát a Grinsect ma gyártja

Innovációnk célja, hogy a fehérje előállítás környezetbarát módon, a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyva történjen, miközben alternatív megoldásokat kínálunk a melléktermék feldolgozás és takarmány előállítás terén.

Az intenzív rovartenyésztés európai viszonylatban nagyjából egy évtizedes múltra tekint vissza, takarmányozási célú feldolgozásuk pedig az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet von magára: vonzó befektetés, ami nem csak üzletileg nyereséges, de a bolygónk számára is szükséges, ráadásul megoldást kínál a világszinten súlyosbodó fehérjeválságra.

A fekete katonalégy tartástechnológiája iránt ugrásszerűen nőtt a kereslet, világszerte számos kutatás és fejlesztés zajlik annak érdekében, hogy optimalizált és magas fokon automatizált legyen a rovarok nagyüzemi tenyésztése.

Indulása óta a Grinsect mérnökei innovációikkal egy új, takarmányozással kapcsolatos technológiai irány határait feszegetik, mely a XXI. századi igényeknek megfelelően fenntartható és hatékony rendszerben működik. Magyarország első rovarfehérje előállító üzemében saját fejlesztésű tartástechnológiai eszközeinknek köszönhetően a mindenkori igényeknek megfelelően tudjuk csökkenteni, illetve növelni termelésünket.

Zárt rendszer
Zárt rendszer

Állományunk tisztaságát biztosítja, valamint más fajok fertőzései ellen védelmet nyújt, hogy tenyésztési, nevelési és feldolgozási folyamataink szakaszosan határoltak, valamint zárt épületen belül, speciálisan kialakított rendszerben és módszertanok alkalmazásával történik. Intenzív rovarfarmunkon speciális, a fekete katonalégy igényeire optimalizált mikroklímát alkottunk meg termelésünk maximalizálásához, ennek biztosítása érdekében szintén fontos, hogy külső környezettől szeparáltan végezzük mindennapi működésünket.

Vertikális nevelés
Vertikális nevelés

Az intenzív rovartartás egyik erőssége, hogy vertikális rendszerben végezhető, így termelésünknek nem szab határt nevelőegységünk alapterülete, hiszen akár 4 méter magasságig rakatolhatjuk a speciális tervezésű nevelőládáinkat. Kiszámítható, praktikusan mozgatható és hatékony megoldása ez a mindenkori tenyésztési volumen szabályozásának is.

Vegyszermentes eljárás
Vegyszermentes eljárás

A Grinsect termelőüzemében az állományunkat kizárólag növényi eredetű, takarmány minősítésű mellékterméken neveljük bármilyen mesterséges anyag, vegyszer vagy gyógyszer hozzáadása nélkül. Termékeink éppen ezért minden esetben, biztosítottan 100%-ban csak fekete katonalégy lárvát tartalmaznak élő vagy feldolgozott formájukban.

Kíváncsi vagy hogyan készülnek a termékeink?