Új webshop

A fekete katonalégy tenyésztésével, takarmányozási célú feldolgozásával, valamint tartás és feldolgozástechnológiájának fejlesztésével foglalkozó Grinsect néhány hónapja elkészült kisüzeme lett Magyarország első engedélyezett rovarfehérje előállító üzeme, így a mai naptól kezdve mindenki számára elérhetővő a 100%-ban itthon, steril körülmények között tenyésztett rovar lárvájából előállított prémium rovarliszt, melyet első sorban takarmányozási célokra ajánlanak.

A fekete katonalégy (Hermetia Illucens) egy egyenlítői éghajlaton honos gyors fejlődésű nem invazív, intenzív körülmények között jól tartható légyfaj. Különlegessége, hogy szinte bármilyen élelmiszert, takarmányt, szerves mellékterméket magas minőségű fehérjévé alakít át egy úgynevezett biokonverziós folyamat során. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi arra, hogy különböző agrár- és élelmiszeripari melléktermékeket (gabona, gyümölcs, zöldség stb.), vagy jelenleg nem felhasznált szerves melléktermékeket (például állati trágyát), vagy emberi fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszereket dolgozzon fel és alakítson át hasznos alapanyaggá.

A Grinsect csapata felismerte, hogy az átalakult fogyasztói szokások és a kialakuló fehérjeválság korát éljük, ezért nagy szükség van minőségi innovációkra a fehérjeelőállítás terén, a pazarlásból adódó szerves melléktermék kezelése pedig világszinten megoldásra váró probléma. Rovarfehérje előállító üzemükben a fekete katonalégy lárvákat élelmiszer és takarmányipari szerves melléktermékekkel táplálják, így alacsony ökológiai lábnyom mellett, fenntartható és környezetbarát a fehérje előállításuk. Ez az úgynevezett biokonverziós folyamat kis helyen, intenzív gazdálkodási körülmények között is végezhető, így nem kell erdőket kivágni, új területeket művelés alá vonni. Rovartakarmány alapanyag előállításához folyamatosan keresik, illetve várják azon vállalati partnerek jelentkezését, akiknél működés során szerves melléktermék keletkezik, aminek kezelésére alternatív, akár bevételt jelentő megoldást keresnek. Erről bővebben a www.grinsect.com/partnerprogram címen tájékozódhatnak.

A fenntartható rovarfehérjét előállító cég fenti bejelentését kötötte össze új internetes áruháza indulásával, ahol több újdonsággal is várják a látogatókat, hiszen a korábban csak fekete katonalégy petét és lárvát kínáló bolt termékkínálata lényegesen bővült.

Mostantól a következő kategóriákból választhatnak a vásárlók:
Élő állat, fehérjehordozó termékek takarmányozási célra:

Az Európai Unión belül feldolgozott formában – a jelenleg hatályos jogszabályok – egyelőre csak vízi állatok és kedvtelésből tartott állatok esetében engedélyezik a fekete katonalégy takarmányozási célú felhasználását. Rövid időn belül várható, hogy a baromfik és sertések körében is engedélyezik a rovarliszttel való takarmányozást, jelenleg ezek a haszonállatok csak feldolgozatlan formában fogyaszthatják a fekete katonalégy lárváját.

 • pete
 • lárva
 • báb
 • rovarliszt
 • rovarolaj (előrendelésre)
Tartástechnológiai eszközök (előrendelésre):

A Grinsect több éves, országos és régiós szinten is egyedülálló fekete katonalégy tenyésztési know-how-val rendelkezik, így az itt megvásárolható tartástechnológiai eszközök segítségével Ön is könnyen beszerezhet minden szükséges eszközt, ami az otthoni, vagy akár a kisebb üzemi szintű rovartenyésztéshez szükséges lehet.

 • szaporító LED lámpa
 • kaptár
 • petéző
 • lovecage
 • darkcage
 • kezdő, illetve haladó tenyésztőcsomag
További információ, és vásárlás: