Szerelemketrec

4 hét, 4 téma, de egy dolog közös bennük: mindegyik a Grinsect tartástechnológiai eszközeinek táborát erősíti. Most induló cikksorozatunkban minden részletre kiterjedően megismerkedhettek saját fejlesztésű eszközeinkkel, fontos, eddig még nem ismert információkkal, tippekkel és szerelési videókkal várunk titeket. Te is a fekete katonalégy tenyésztésén gondolkozol? Segítünk a döntésben!

Miért ilyen fontos a ketrecbe zárt légyszerelem?

Azért, mert a Lovecage a szaporítás nélkülözhetetlen kelléke és egyik legfontosabb állomása. Több, a katonalégy tenyésztés szempontjából kritikus mozzanatnak és folyamatnak ad otthont, hiszen a legyek itt járják el násztáncukat, vagyis itt történik meg a párzás, és így azt követően egy plusz eszköz – a Kaptár – bevonásával az irányított peterakás is.

A metamorfózis végeztével a bábból frissen kikelt felnőtt legyek csalogató fény hatására a Lovecage-re illesztett Darkcage-ből kirepülnek, és speciális fény hatására a Lovecage-ben megtörténik a tenyésztés egyik legmeghatározóbb szakasza a párzás.

Egy Lovecage-nek számtalan verziója létezik, és az interneten több tucat tutorial is megtalálható arra vonatkozóan, hogyan készítsd el otthon saját Lovecaged-et, és honnan szerezd be az eszközöket hozzá. Van, aki a fa alapanyagra esküszik, és van, aki méretben is a nálunk kapható hálók sokszorosával dolgozik. Mi levesszük az idő és barkácsolás terhét a válladról, és abban is biztos lehetsz, hogy a kínálatunkban lévő ketrecek működnek, bizonyítottan a katonalegyek igényeire és a sikeres tenyésztésre optimalizált termékről van szó – ezek egy otthon készített termék esetén nem feltétlen igazak. A Lovecage elkészítése, tervezése és fejlesztése ugyanis közel sem annyira egyszerű, mint amilyennek látod, hiszen a sikeres tenyésztés kulcsa a részletekben rejlik.

Miért érdemes a Grinsect Lovecageit választanod?

 • Több körös termékfejlesztés eredményeként megbízható társad lesz a tenyésztésben
 • Minőségi anyagokból készült, így rendeltetésszerű használat esetén évekig használható
 • A háló készítésénél tépőzárat nem használunk, így jelentősen megnövelhetjük a szövet élettartamát.
 • A Lovecage jó fényáteresztésű hálóból készült, hogy a megvilágítás hatékonyságát ne rontsa
 • Felhasználóbarát: egyszerűen összeszerelhető, kialakításánál fontos szerepet kapott a praktikusság, ráadásul könnyen tisztítható is

Elérhető termékváltozatok

Összeszerelés lépésről-lépésre

Alkatrészek:

 • 8 db műanyag könyök
 • 8 db 650 mm-es műanyag cső (L-es esetén 950 mm)
 • 4 db 1150 mm-es műanyag cső (L-es esetén 1450 mm)
 • 1 db háló

Lovecage keretének összeszerelése a műanyag csövek megfelelő illesztésével kezdődik, és a háló illesztésével végződik. Vásárláskor természetesen biztosítunk számodra egy szerelési útmutatót, de plusz segítségként nézd meg az alábbi videónkat a hibátlan összeszerelés érdekében:

Hogyan illeszkedik a Lovecage a fekete katonalégy tenyésztési folyamatába?

Lovecagen két darab, úgynevezett manipuláló nyílást találsz: egy hengeres nyílást, és egy zipzárat.

Hengeres nyílás
 • A hengeres nyílás, illetve annak a Darkcage nyílására történő megfelelő illesztése teszi lehetővé, hogy a Darkcage-t megnyitva a sötétből csalogató fény hatására a legyek átrepüljenek a Lovecage-be úgy, hogy közben – ha ügyesen dolgoztál – egy légy sem tud szabadon elrepülni.
 • Mikor úgy látod, hogy elegendő légy repült át a Lovecage-be, vagy egyszerűen csak “kiürült” a Darkcage, akkor szétválasztható a két eszköz, a háló hengeres nyílására pedig köss laza csomót, hogy továbbra is elkerüld a legyek kiszabadulását.
Zipzár
 • A zipzár segítségével a frissen felállított Lovecage-be el tudod helyezni a Kaptárat, idővel pedig ezen a nyíláson fogod tudni cserélni benne a petézőt, mikor a hálót már egyébként korábban megtöltötted legyekkel.
Tudtad?

Fontos, hogy az hálóba benyúláskor (petézőcsere, itatás stb.), csak minimálisan legyen nyitva a háló, így a legyek nem tudnak kiszökni ha körültekintően jársz el.

Hogyan tisztítsd a Lovecaget?

A hálók tisztasága meghatározó tényező a legyek szaporodásában, hiszen a nem megfelelően tisztított Lovecagek-ben megugrik a félrepetézések száma, és később a szövetről nem szedhetők le megfelelően a peték, amelyek a lárvák hálóba kerülését okozhatják.

 • A hálokat minden használat után ki kell mosni – fontos, hogy a legyek ne érezzék saját szagukat a hálón, így minden esetbe friss hálót használj!
 • Az anyag mosása 30 fokon történik. Ajánlott tisztítószerek: 3 kupak hipó és egy kupak mosószer segítségével kímélő programon.
 • Mosás közben a zipzár legyen mindig behúzva, hogy mosás közben nehogy sérüljön az anyag.
 • A mosás végeztével a hálókat óvatosan a radiátorra terítve hagyjuk száradni
 • A háló tisztítása mellett a műanyag csövek áttörlése nedves/vizes kendővel havonta ajánlott

A mosás és tisztítás szabályainak betartásával és kellő odafigyeléssel a Lovecage évekig használható.

Tetszettek praktikus tanácsaink? Akkor várunk vissza, hiszen jövő heti cikkünkben a Lovecage fő elemével a Kaptárral ismerkedhetsz meg!