LED lámpa

Fekete katonalégy tenyésztésesen gondolkozol, és kéne neked is a titkos fegyverből? Felejtsd el a hagyományos fényforrásokat, hiszen szaporító LED lámpánkkal garantáltan maximalizálni tudod termelésedet!

Korábbi blogcikkünkből már megtudhattad, hogy a fekete katonalégy az egyenlítői éghajlaton honos faj, ezért a hatékony tenyésztés szempontjából fontos, hogy az éghajlat adottságait az év minden szakában szünetmentesen biztosítsuk számukra. A magas páratartalom és az optimális hőmérséklet mellett az ideális fényviszonyok megteremtése is komoly fejtörést okozhat a beltéri, intenzív katonalégy tenyésztők számára, hiszen ez a sikeres tenyésztés harmadik fontos pillére.

Egyedi fejlesztésű Szaporító lámpánk lehetővé teszi, hogy évszaktól függetlenül, beltéri, zárt körülmények között, a Föld bármely pontján megteremtsük a katonalegyek szaporodásához szükséges speciális fényviszonyokat.

Hogyan?

Kezdjük egy egyszerű ténnyel: A kifejlett legyeknek a sikeres párosodáshoz speciális spektrumban világító fényforrásra van szükségük.

Mi történik, ha ez nem biztosított számukra?

A legyek alig, vagy egyáltalán nem fognak párosodni, ha nem kapják meg a szükséges hullámhosszú és erősségű fényt. Amit tapasztalni fogsz, hogy ugyan röpködnek a Lovecageben, de az intenzív párosodás nem történik meg, ezért a peterakás elmarad, vagy terméketlen petéket raknak a nőstények, így termelésed nem lesz hatékony.

Hogyan segíti a Grinsect Szaporító lámpa az eredményes tenyésztést?

Saját fejlesztésünk eredménye ez a speciális, a fekete katonalegyek párzását beindító és stimuláló LED termelőeszköz. A tenyésztéshez optimalizált speciális fény hatására a legyek maximális hatékonysággal párosodnak majd raknak petét, így biztosított a folyamatos szaporulat és állomány fenntartás.

Lámpáinkat úgy alkottuk meg, hogy hatékony termelőeszközként nyújtsanak megoldást a tenyésztők számára:

  • A lámpa színképét a katonalégy igényeihez igazítottuk, hiszen LED paneljei azokban a hullámhosszokban világítanak, melyekben a fekete katonalégy lát, s amely a párzás szempontjából kulcsfontosságú, a szaporodást stimuláló hatású. A lámpák megalkotásánál törekedtünk a gazdaságos működtetésre, és a lehető legalacsonyabb fogyasztásra, ezért a legyek számára haszontalan spektrumokban nem világítanak.
  • A katonalegyek párzási szokásainak fontos mozzanata, amikor a Lovecage hálóján pihenő hímek kiválasztják a repkedő nőstények közül párjukat, majd a levegőben „elkapják” őket. Mivel a legyek Szaporító lámpa fényével azonos hullámhossz tartományban látnak, így segítségével gond nélkül eljárhatják a násztáncukat- a (sokak által kedvelt) fénycsövek megzavarhatják a legyeket párzási szokásaikban, hiszen villogó fényében a hímek korlátozottan látják repülés közben a nőstényeket.
  • Komplex paramétereinek köszönhetően lehetővé teszi az intenzív tenyésztést természetes fényforrás nélkül, így biztosítva a folyamatos szaporulatot és az állomány fenntartását
Tudtad?

Szaporítólámpánk megvásárlásakor meglepetés vár!  Egy ajándék 24 órás időzítővel segítünk a még hatékonyabb tenyésztésben: az időzítő használatával egyszerűen koordinálható megvilágított és a sötét órák száma, így biztosított a folyamatos, konstans termelés.

A legyek szaporodását akadályozó tényezők, mint a megfelelő színkép hiánya vagy a párzást zavaró vibráló fény nem voltak elég meggyőzőek, és még mindig inkább hagyományos lámpában gondolkozol? Kell még néhány indok, miért válaszd kísérletezés helyett a Grinsect LED Szaporító lámpát?

Segítünk a döntésben! Megtudhatod, milyen tulajdonságokban különbözik a Szaporító lámpa, egy mindenki által ismert hagyományos izzótól:

Lámpánk egyedisége nem csak abban rejlik, hogy a sikeres párzáshoz szükséges spektrumban világít, de rendkívül kedvező hatásfokkal rendelkezik a hagyományos izzókkal ellentétben. Hogyan befolyásolja a hatásfok a katonalégy tenyésztést és pénztárcádat? Eláruljuk!

A hagyományos izzóval rendelkező lámpák a felhasznált energia mindössze 5%-át alakítják fénnyé a fennmaradó rész egész egyszerűen hőként kárba vész:

  • Az óriási mértékű energiapazarlás mellett fontos megjegyezni, hogy az épületben felszabaduló hő megváltoztathatja a hatékony tenyésztéshez szükséges hőmérsékletet, ezzel megzavarva a katonalegyek szokásait.
  • Nem elhanyagolható, hogy ez az 5% sem hasznosítható hatékonyan a tenyésztésben, ugyanis az izzó színképe, intenzitása és még hullámhossz tartománya sincs a katonalégy sajátosságaira optimalizálva, így használatával nagyobb kárt okozunk, mint gondolnánk, ugyanis az alacsony párosodási kedv miatt veszélyeztetjük az állomány fennmaradását.

Energiatakarékos lámpánk használata nem csak a termelésedre, de ahogy említettük, a pénztárcádra is jó hatással lesz hosszú távon:

Lámpák költsége

Habár a hasonló teljesítményű hagyományos izzók ára alacsony, azonban néhány év alatt akár milliós nagyságrendű üzemeltetési költséget is generálhat és a határ a csillagos ég. Egy 5 éves periódus végére a Grinsect Szaporító lámpa használata akár 4x kevesebbe kerülhet, egy hagyományos lámpához képest, ez a jelentős különbség egyrészt a a hagyományos izzók rendkívül magas energiafogyasztásának, másrészt rövid élettartamuknak köszönhető.

Tudtad?
Szaporító lámpánkra 5 év garanciát vállalunk, emellett az IP65-ös védelemnek és a passzív hűtésnek köszönhetően szembenéz a magas páratartalommal és a fröccsenő vízzel is, így megbízható társad lehet a tenyésztés során.

5+1 tipp a Grinsect szaporítólámpa használatához

  • A lámpa erős UV kibocsátása miatt TILOS belenézni működés közben
  • Minden esetben használj speciális, UV szűrős szemüveget, miközben a lámpával egy térben tartózkodsz
  • A tenyésztés során fontos a megvilágított órák száma és aránya, így minimum napi 8-12 órás megvilágítás javasolt a megfelelő mértékű párosodás arány és a termékeny peték biztosításának céljából
  • A napi teendőket a megvilágított órák kezdetekor végezd el, és a sötét órákban semmiképp ne zavard a katonalegyeket, hisz ezzel felboríthatod a napi rutinjukat
  • A zavartalan működés érdekében fél évente tisztítsd meg a lámpa üvegét és hűtő felületeit

+1 A lámpa megfelelő elhelyezése

1. lépés: Megérkezett a Szaporító lámpád? Szuper! Eláruljuk a helyes elhelyezés titkát, azonban előtte a lámpa beüzemeléséhez nézd meg rövid szerelési videónkat:
2. lépés: Haladó tenyésztőszettünk tartozékaként összesen 6 db Lovecaget biztosítunk: a tenyésztésre kiválasztott helységben helyezzünk el 3-3 db Lovecaget egymással párhuzamosan. Fontos, hogy az egyes Lovecagek között maximum 10 cm legyen a távolság!
3. lépés: A 6 db helyesen pozícionált Lovecage fölé, a legmagasabb pontjától számított 1-1,5 méter magasságba helyezzük el a lámpát a megfelelő megvilágítás érdekében.
4. lépés: A Lovecage-k készen állnak a katonalegyek násztáncára
Lámpa és lovecagek
Tudtad?
Szerencséd van, mert egyedi termékünkkel időt, energiát és pénzt spórolunk neked – ráadásul cserébe egy hamar megtérülő, megbízható termelőeszközzel leszel gazdagabb: keresd a speciális tenyésztő lámpát webáruházunkban egyedüli termékként, vagy haladó tenyésztőcsomagunk részeként.