5 napos fekete katonalégy lárva (szubsztráttal)

11 154 Ft50 025 Ft

Növényi mellékterméken nevelt állományból származó 5 napos fekete katonalégy lárva szubsztráttal.

Ideális induló állományként is ajánljuk kisebb fekete katonalégy tenyészetek számára akár lárvák helyett is.

Cikkszám: grinsect-5-napos-feketekatonalegy-larva-szubsztrattal Kategória: Címke:

Bár az ötnapos fekete katonalégy lárvák még fiatalok és aprók, már nagymértékben ellenállók a környezeti változásokkal szemben, így ebben a korban már nem okoz gondot a szállítás, ahogy a kevésbé ideális nevelési körülmények sem.

1 liter termék ~40.000 db 5 napos fekete katonalégy lárvát tartalmaz és szubsztráttal együtt kerül kiszállításra.

Mivel az ötnapos lárvák növekedése még javában zajlik, 8-10 napon belül százszoros tömeggyarapodás várható. Ennek feltétele a megfelelő mennyiségű takarmány és az ideális környezeti feltételek biztosítása:

  • 1 liter (~40 000 db) 5 napos lárva közel 50 kg nedves takarmányt fogyaszt el.
  • 1 liter (~40 000 db) 5 napos lárva területigénye: kb. 1 m2.
  • ~60%-os nedvességtartalmú takarmány
  • minimum 28 fokos hőmérséklet

Biztonság

Állományunkat kizárólag ellenőrzött és minőségi bizonyítvánnyal rendelkező növényi mellékterméken neveljük, összhangban az Európai Uniós előírásokkal (EC 1069/2009 és EC 142/2011). Tenyészetünkben rendszeresen végzünk patogénekre, mikotoxinokra, nehézfémekre vonatkozó labor ellenőrzéseket.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„5 napos fekete katonalégy lárva (szubsztráttal)” értékelése elsőként
Jellemzők

Amit a fekete katonalégy lárvákról tudnod kell

A fekete katonalégy lárvák törtfehér színűek, torpedó alakúak, szilárd külső vázzal és erős rágó szájszervvel rendelkeznek, amellyel felaprítják és felfalják a táplálékukat. Összesen 6 lárvastádiumot különböztetünk meg, melyeken összességében 13-18 nap alatt lezajlik. Kifejlett lárvának a 20 mm-es egyedeket tekintjük. A 6. stádium elérésekor a lárvák sötétbarnára színeződnek, és átlépnek az előbáb fázisba. Fejlődésük során a lárvák meglehetősen nagyétkűek; naponta testméretük kétszeresét is képesek elfogyasztani, ezért az optimális termeléshez elengedhetetlen, hogy mindig elegendő gyümölcs-, zöldség- és gabonaszármazékokat biztosítsunk számukra.

Termékelőny

Garantáltan friss állomány egyenesen a Grinsect hazai tenyészetéből

A Grinsect által kínált fekete katonalégy lárvák steril üzemi körülmények között, igazoltan jó minőségű növényi takarmányon nevelt állományból származnak.

Megbízható és gyors kiszállítás
Mindig friss termék
Ellenőrzött tenyészetből

Kiknek ajánljuk az 5 napos fekete katonalégy lárvát?

Tenyésztőknek

Akik most ismerkednek az intenzív rovartartással, és szeretnék megtanulni a faj egyes életszakaszainak sajátosságait anélkül, hogy foglalkozniuk kéne a tenyésztéssel. Az 5 napos lárvák kiváló indító állományként is szolgálnak, remek alternatívái a petének, ráadásul az alacsony kikelési arány kockázata teljes mértékben kizárható.

Állattartóknak

Kisállat tartók, kisebb halgazdaságok, baromfi és sertéstelepek számára a mostani ingadozó takarmányárak mellett egy biztos választás: minimális időráfordítással előállítható az állatok mindenkori fehérjeszükséglete. Ennek a megoldásnak kedvenceink és haszonállataink mellett a bolygónk is örül.