Fekete katonalégy eleség – lárva

991 Ft

Frissen szüretelt, 100%-ban magyar tenyésztésű fekete katonalégy lárva.

A steril tenyésztésnek és növényalapú takarmányozásnak köszönhetően a lárvák mindig frissek, nem fertőzésveszélyesek, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkeznek.

Egységár: 39 600 Ft/kg

A termék maximális rendelési korlátja 1 db, efeletti érdeklődés esetén kérd egyedi ajánlatunkat.

Cikkszám: grinsect-feketekatonalegy-larva-25g Kategóriák: , Címke:

A csomag minimum 150 db lárvát tartalmaz. A megrendelt lárvákat a megrendelést követően keresd egyenesen postaládádban! Lárváink gazdagok esszenciális amino-, és zsírsavakban, kiemelkedően magas kalciumtartalommal (a lisztkukac értékének több, mint ötvenszerese), és optimális kalcium – foszfor aránnyal rendelkeznek, így a kedvencek nem szorulnak étrend kiegészítésre.

Biztonság

  • Állományunkat kizárólag ellenőrzött és minőségi bizonyítvánnyal rendelkező növényi mellékterméken neveljük, összhangban az Európai Uniós előírásokkal (EC 1069/2009 és EC 142/2011). Tenyészetünkben rendszeresen végzünk patogénekre, mikotoxinokra, nehézfémekre vonatkozó labor ellenőrzéseket.
  • Élelmiszerektől elkülönítve tárolandó. Emberi fogyasztásra nem alkalmas.

A steril tenyésztésnek és növényalapú takarmányozásnak köszönhetően a lárvák mindig frissek, nem fertőzésveszélyesek, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkeznek. A precíziós nevelésnek köszönhetően a Grinsect értékesítésre kínált fekete katonalégy lárvái azonos korúak (14-15 naposak) és méretűek (~0,15 g/db), így az előbábok (fekete lárvák) aránya minden esetben 2% alatti.

Fekete katonalégy lárva beltartalmi értékei:

  • Nedvességtartalom: 61,2%
  • Nyersfehérje: 17,5%
  • Nyers zsír: 12%
  • Nyershamu: 3%
  • Kalcium (MG/KG): 9,34%
  • Foszfor (MG/KG): 3,56%

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fekete katonalégy eleség – lárva” értékelése elsőként
Jellemzők

Amit a fekete katonalégy lárvákról tudnod kell

A fekete katonalégy lárvák törtfehér színűek, torpedó alakúak, szilárd külső vázzal és erős rágó szájszervvel rendelkeznek, amellyel felaprítják és felfalják a táplálékukat. Összesen 6 lárvastádiumot különböztetünk meg, melyeken összességében 13-18 nap alatt lezajlik. Kifejlett lárvának a 20 mm-es egyedeket tekintjük. A 6. stádium elérésekor a lárvák sötétbarnára színeződnek, és átlépnek az előbáb fázisba. Fejlődésük során a lárvák meglehetősen nagyétkűek; naponta testméretük kétszeresét is képesek elfogyasztani, ezért az optimális termeléshez elengedhetetlen, hogy mindig elegendő gyümölcs-, zöldség- és gabonaszármazékokat biztosítsunk számukra.

Termékelőny

Garantáltan friss állomány egyenesen a Grinsect hazai tenyészetéből

A Grinsect által kínált fekete katonalégy lárvák steril üzemi körülmények között, igazoltan jó minőségű növényi takarmányon nevelt állományból származnak.

Ingyenes szállítás
Könnyen emészthető prémium fehérjeforrás
Optimális kalcium-foszfor arány
Főeleségként korlátlanul adható kedvencek számra
Tárolás

Így tárold megfelelően a fekete katonalégy lárvákat

Kibontás után a lárvákat a műanyag tasakból Öntse át bármilyen tárolóedénybe! Két héten belüli felhasználás esetén napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Huzamosabb idejű tárolás és kedvező körülmények között előfordulhat, hogy a lárvák bebábozódnak, melyből pár napon belül legyek kelnek ki – ebben a formájában továbbra is ideális eleség lehet hüllők és más kedvenceink számára.

TIPP

Lárva állapotát a faj 13-15 °C-on tárolva egy-két hónapig is megőrzi.

Etetésük nem szükséges, de szívesen elfogyasztanak bármilyen zöldhulladékot.