Haladó tenyésztőcsomag

766 953 Ft

Kulcsrakész tenyésztőcsomag azoknak, akik most ismerkednek az intenzív fekete katonalégy tenyésztéssel.

A Grinsect Haladó csomagját olyan saját fejlesztésű tenyésztéstechnológiai eszközeink alkotják, mint a Lovecage, a Kaptár, a Darkcage és a szaporító LED lámpa. A mesterséges megvilágításnak köszönhetően biztosított a szünetmentes, folyamatos termelés természetes fényforrás nélkül is.

Bruttó egységár: 603 900 Ft/db

A termék maximális rendelési korlátja 5 db, efeletti érdeklődés esetén kérd egyedi ajánlatunkat.

FIGYELEM: A szállítási idő jelen termék megrendelése esetén előfordulhat, hogy több mint 5 munkanap.

Cikkszám: grinsect-halado-tenyesztocsomag Kategória:

Az éghajlatunk miatt a fekete katonalégy szaporítása – a nyár kivételével – csak zárt térben, intenzív körülmények között oldható meg, azonban a tenyésztés akár már családi háznál is elkezdhető a Grinsect tenyésztőcsomagjainak bármelyikével. Tenyésztőszettjeinket a fekete katonalégy igényeire és természetes ösztöneire optimalizáltuk, így használatukkal megfelelő környezeti feltételek mellett maximalizálható a termelés:

  • ideális esetben 2,5 m belmagasságú területen kezdd meg a tenyésztést;
  • a szett területigénye minimum 25-30 m2 tisztítható padlóval rendelkező zárt tér (mely tartalmazza az inkubáláshoz és báboztatáshoz szükséges plusz területigényt is)
  • nem szükséges természetes fényforrás biztosítása, hiszen a szaporító lámpával stimulálható a legyek párzása, azonban az ideális hőmérsékletet (~28 fok) és páratartalom (min. 55-60%) fenntartása fontos tényező a fekete katonalegyek tenyésztésében

A fenti környezeti követelmények biztosítása mellett haladó tenyésztőcsomaggal elérhető napi termelési kapacitás: 50-100 kg élő lárvához elegendő pete. Haladó szettünket azoknak ajánljuk, akik nagyobb volumenű termelésben gondolkoznak, vagy tenyésztő egységükben nem biztosítható az elegendő természetes fényforrás.

Haladó tenyésztőcsomag megrendelésekor a következő eszközöket találod majd a dobozban:

  • 1 db 200 wattos szaporító LED lámpa, az elengedhetetlen termelési eszköz, mely beindítja a legyek párzását.
  • 6 db L-es méretű Lovecage: a fekete katonalégy szaporítás nélkülözhetetlen eszköz, hiszen itt történik meg a párzás és az irányított peterakás.
  • 3 db Darkcage: ebben a lesötétített eszközben történik meg a metamorfózis utolsó szakasza: a bebábozódást követően a fekete katonalégy eléri a felnőtt, kifejlett légy formát, majd a Lovecagebe repülve megkezdik a párzást.
  • 6 db Kaptár, ami a Lovecage fontos kellékeként két feladatot lát el: egyrészt a peték gyűjtését, másrészt a legyek itatását szolgálja, használatával 5% alá csökkenthető a félrepetézés aránya.
  • +2 ajándék Lovecage háló tartalékba

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Haladó tenyésztőcsomag” értékelése elsőként

Tippek

A tenyésztőszettek nem tartalmazzák az indító állományt, illetve a nevelőládákat, ezeket érdemes szintén webshopunkból beszerezned.

Indító állomány

Ahhoz, hogy hamar lásd munkád gyümölcsét, tenyésztőszettünk mellé induló állományként 5 liter bábot javaslunk.

Nevelőláda

Kezdetben kisebb termelést szeretnél, vagy rögtön maximális teljesítmény a cél? Egy haladó tenyésztőcsomag nevelőláda szükséglete 350-700 darab. Ezek szükséges területigénye további 30-60 m2.

Termékelőny

A Grinsect saját fejlesztésű tenyésztőcsomagjaival bárki, akár otthoni körülmények között is rovartenyésztővé válhat:

Felhasználóbarát és praktikus
Könnyen skálázható termelés
Bővíthető, moduláris felépítés

Kiknek ajánljuk haladó tenyésztőcsomagunkat?

Fekete katonalégy tenyésztők

Olyan intenzív rovartenyésztők számára, akik készen állnak nagyobb mennyiségű termelésre: legyen szó otthoni vagy akár kisüzemi körülményekről.

Haszonállat tartók, gazdálkodók

A fekete katonalégy lárvája élő formájában is tökéletes fehérjeforrást biztosít a vízi állatoknak, sertésnek vagy a baromfinak. Ezzel a használatra kész csomaggal te is megtermelheted saját fehérjeszükségletedet.