Kezdő tenyésztőcsomag

333 883 Ft

Kulcsrakész tenyésztőcsomag azoknak, akik most ismerkednek az intenzív fekete katonalégy tenyésztéssel.

A Grinsect Kezdőcsomagját olyan saját fejlesztésű tenyésztéstechnológiai eszközeink alkotják, mint a Lovecage, a Kaptár, vagy a Darkcage. Az eszközcsomag mellett természetes fényforrás biztosítása szükséges.

Bruttó egységár: 262 900 Ft/db

A termék maximális rendelési korlátja 5 db, efeletti érdeklődés esetén kérd egyedi ajánlatunkat.

FIGYELEM: A szállítási idő jelen termék megrendelése esetén előfordulhat, hogy több mint 5 munkanap.

Cikkszám: grinsect-kezdo-tenyesztocsomag Kategória:

Az éghajlatunk miatt a fekete katonalégy szaporítása – a nyár kivételével – csak zárt térben, intenzív körülmények között oldható meg, azonban a tenyésztés akár már családi háznál is elkezdhető a Grinsect tenyésztőcsomagjainak bármelyikével. Tenyésztőszettjeinket a fekete katonalégy igényeire és természetes ösztöneire optimalizáltuk, így használatukkal megfelelő környezeti feltételek mellett maximalizálható a termelés:

  • ideális esetben 2,5 m belmagasságú területen kezdd meg a tenyésztést;
  • a szett területigénye minimum 20 m2 tisztítható padlóval rendelkező zárt tér (mely tartalmazza az inkubáláshoz és báboztatáshoz szükséges plusz területigényt is)
  • bőséges természetes fényforrás biztosítása kulcsfontosságú az eredményes tenyésztéshez, de az ideális hőmérsékletet (~28 fok) és páratartalom (min. 55-60%) fenntartása fontos tényező a fekete katonalegyek tenyésztésében

A fenti környezeti követelmények biztosítása mellett kezdő tenyésztőcsomaggal elérhető napi termelési kapacitás: 20-25 kg élő lárvához elegendő pete. Kezdő szettünket azoknak ajánljuk, akik ismerkednek a tenyésztéssel, és naponta néhány kilós termelést szeretnének elérni.

Kezdő tenyésztőcsomag megrendelésekor a következő eszközöket találod majd a dobozban:

  • 4 db M-es méretű Lovecage: a fekete katonalégy szaporítás nélkülözhetetlen eszköz, hiszen itt történik meg a párzás és az irányított peterakás.
  • 2 db Darkcage: ebben a lesötétített eszközben történik meg a metamorfózis utolsó szakasza: a bebábozódást követően a fekete katonalégy eléri a felnőtt, kifejlett légy formát, majd a Lovecagebe repülve megkezdik a párzást.
  • 4 db Kaptár, ami a Lovecage fontos kellékeként két feladatot lát el: egyrészt a peték gyűjtését, másrészt a legyek itatását szolgálja, használatával 5% alá csökkenthető a félrepetézés aránya.
  • +1 ajándék Lovecage háló tartalékba

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kezdő tenyésztőcsomag” értékelése elsőként

Tippek

A tenyésztőszettek nem tartalmazzák az indító állományt, illetve a nevelőládákat, ezeket érdemes szintén webshopunkból beszerezned.

Indító állomány

Ahhoz, hogy hamar lásd munkád gyümölcsét, tenyésztőszettünk mellé induló állományként 1-2 liter bábot javaslunk.

Nevelőláda

Kezdetben kisebb termelést szeretnél, vagy rögtön maximális teljesítmény a cél? Egy kezdő tenyésztőcsomag nevelőláda szükséglete 120-170 darab. Ezek szükséges területigénye további 15-20 m2.

Termékelőny

A Grinsect saját fejlesztésű tenyésztőcsomagjaival bárki, akár otthoni körülmények között is rovartenyésztővé válhat

Felhasználóbarát és praktikus
Könnyen skálázható termelés
Bővíthető, moduláris felépítés

Kiknek ajánljuk kezdő tenyésztőcsomagunkat?

Újonc fekete katonalégy tenyésztők

Azoknak, akik most ismerkednek az intenzív rovartenyésztéssel, kezdő csomagunk tökéletes választás. Termelésedet elkezdheted akár egészen kicsiben. Termelési mennyiségedet érdemes azután növelni szignifikánsan, hogy megértetted a faj szükségleteit, és biztosítani tudod a szükséges körülményeket.

Haszonállat tartók, gazdálkodók

A fekete katonalégy lárvája élő formájában is tökéletes fehérjeforrást biztosít a vízi állatoknak, sertésnek vagy a baromfinak. Ezzel a használatra kész csomaggal te is megtermelheted saját fehérjeszükségletedet.